Općina Netretić
curscolapis1

vijesti

ODRŽAN KOLEGIJ ŽUPANA U OPĆINI NETRETIĆ

05/06/2018 od netretic u vijesti

 

Dana 04. lipnja 2018. godine u Općini Netretić održan je kolegij župana Karlovačke županije s pročelnicima i ravnateljima, uz nazočnost kolegija Općine Netretić.

U svom uvodnom i završnom obraćanju nazočnima Općinski načelnik Marijan Peretić pohvalio je rad župana Karlovačke županije i njegovih suradnika, pogotovo u smislu partnerskog odnosa sa svim jedinicama lokalne samouprave, pa tako i s Općinom Netretić, te rekao da su na takav način rada već vidljivi rezultati, te da ono što je zajednički zacrtano daje realnu nadu za ostvarenje još boljih rezultata.

Župan Damir Jelić u svom uvodnom obraćanju naglasio je da Županija ovakvim načinom rada širi zajedništvo, a što je preduvjet za ostvarivanje dobrih rezultata.

Na kolegiju župana raspravljalo se o projektima Karlovačke županije koji se odnose na demografiju, radna mjesta, Slovinjsku deklaraciju, obranu od poplava, Centar za gospodarenje otpadom Babina gora, Dvorce KaŽu, državnu imovinu, Centar izvrsnosti, Dom Sv. Antun, Dom Nikola Tesla te Razvojni fond KŽ, a posebno onima koji se odnose na područje Općine Netretić.

Župan Damir Jelić naglasio je da će Razvojni fond Karlovačke županije u 2019. godini iznositi oko 10 mil. kuna te da će navedena sredstva biti usmjerena u predviđene mjere Karlovačke županije, te u razvojne projekte jedinica lokalne samouprave na području Karlovačke županije.

Općinski načelnik Marijan Peretić i pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Netretić Tihana Stepić prezentirali su nazočnim predstavnicima Karlovačke županije 18 projekata Općine Netretić koji su realizirani u proteklom razdoblju, projekte čija je realizacija u tijeku, te čija se realizacija očekuje u narednom razdoblju.

U svom izlaganju istaknuli su da se razvoj Općine Netretić temelji na strateškim dokumentima, a to su Strategija razvoja Općine Netretić, Strategija upravljanja imovinom Općine Netretić i Prostorni plan Općine Netretić, te napomenuli da je u planu i izrada Strategije razvoja turizma Općine Netretić.

Od projekata koji su realizirani istaknuti su modernizacija pet nerazvrstnaih cesta, modernizacija II. faze javne rasvjete, izrada glavnih projekata rekonstrukcije groblja Prilišće i Završje, izrada glavnih projekata energetske obnove društvenih domova Mračin i Prilišće, izrada glavnog projekta izgradnje vodovoda do poslovne zone „Maletići“, izrada izvedbenog troškovnika za izgradnju priključenog voda Baići-Pavičići, te izgradnja staza na groblju Vukova Gorica.

Naveli su da je u tijeku postupak javne nabave za rekonstrukciju nerazvrstane prometnice koja se financira sredstvima EU, izvođenje radova na rekonstrukciji groblja Novigrad na Dobri – I. faza, izrada glavnog projekta za izgradnju garaže Društvenog doma Mračin, postupak nabave za izvođenje radova na sanaciji Veterinarske ambulante Netretić, postupak nabave za izradu II. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Netretić, koji se financira sredstvima EU kao i uvođenje E-računa koji se također financira sredstvima EU.

Napomenuli su da u narednom razdoblju predstoji postupak javne nabave za izradu projektne dokumentacije za izgradnju pročišćivača otpadnih voda Vinski Vrh u dužini od 1 km, za što je potpisan ugovor o sufinanciranju s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU, te postupak javne nabave za izradu projektne dokumentacije za izgradnju Športsko rekreacijskog centra Novigrad na Dobri.

Općinski načelnik i pročelnica upoznali su nazočne s 8 projekata Općine Netretić apliciranih od posljednjeg kolegija župana koji je održan u Općini Netretić krajem prošle godine i to prema Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja te Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU.

Kao važne investicije istaknute su izrada UPU Turističke zone „Veliki Modruš Potok“ i UPU Turističke zone „Novigrad na Dobri“, čija se izrada u potpunosti financira sredstvima privatnih investitora, te izgradnja Športsko rekreacijskog centra u Novigradu na Dobri, koji će pridonijeti razvoju Općine Netretić.

Nakon održanog kolegija nazočni su u pratnji ravnatelja Miodraga Popović obišli Osnovnu školu Netretić, te se potom uputili na dionicu županijske ceste Netretić-Vukova Gorica u mjestu Prilišće, koju je Županijska uprava za ceste nedavno obnovila u dužini od 700 metara.

Podjeli ovu vijest

Ostale vijesti

BANNER-VIDEO BANNER-VDOC

KORISNI LINKOVI:

BANNER-KAZUP BANNERKLC banner-dr banner-drdz

Vrijeme u Netretiću
0° C
Važni telefonski brojevi
 • OPĆINA, Netretić 3a,
  Tel: 047/804-425
  047/804-435
 • HP - Poštanski ured, Netretić 3,
  Tel: 047/628 037
 • Karlovačka banka - poslovnica, Netretić 2,
  Tel:047/804-104
 • FINA - poslovnica, Netretić 2,
  Tel:047/804-135
 • Zdravstvena ambulanta opće medicine, Netretić 2a,
  Tel: 047/804-430
 • Stomatološka ambulanta, Netretić 2a,
  Tel: 091/786-37 31
 • Veterinarska ambulanta Netretić, Netretić 2a,
  Tel: 047/804-431
 • Osnovna škola Netretić, Netretić 2,
  Tel: 047/804-210
  047/804-424
 • Trenutno na stranici
  Trenutno posjetitelja: 1
  Današnja posjećenost: 181
  Tjedna posjećenost: 1314
  Ukupno posjeta: 262641
  ARHIVA

  Hit Counter provided by Skylight