Općina Netretić
curscolapis1

vijesti

Nogometni klub Dobra Novigrad svečano obilježio 50. godišnjicu djelovanja

10/09/2019 od netretic u vijesti

Na stadionu „NK Dobra“ 1. rujna 2019. godine Nogometni klub Dobra Novigrad proslavio je 50 godina svog postojanja. Revijalni turnir odigrali su seniori i veterani NK Dobra Novigrad te veteranska reprezentacija HNS-a i tako prijateljskom utakmicom uveličali ovu lijepu svečanost.

Vodstvo Nogometnog  kluba Dobra Novigrad uložilo je veliki trud kako bi proslava 50-e godišnjice rada kluba uveličala značaj sporta i bila određena nagrada svim generacijama koje su kroz godine doprinosile njegovom opstanku i razvoju.

Na lijepo uređenom igralištu održan je revijalni nogometni turnir između seniora i veterana NK Dobre te veteranske reprezentacije Nogometnog saveza Hrvatske. Tako je na igralištu nastupilo oko 70 igrača, a među njima i jedan koji je igrao na prvoj utakmici daleke 1969. godine. Zatim su u svečanom dijelu podijeljena priznanja i zahvalnice, a dobili su ih oni koji su svojim doprinosom zadužili klub te svi igrači koji su odigrali prvu utakmicu 7. rujna 1969. godine.

Sadašnji predsjednik, dr. Ivan Frketić, podsjetio je prisutne na dosadašnji uspješni rad te najavio optimistične planove za budućnost. Upoznao je posjetitelje ovoga slavlja s izradom monografije kluba koja je u pripremi. Posebno je zahvalio gostima iz NSH i NSKŽ koji su uručili prigodne poklone i poželjeli slavljenicima daljni uspješan rad.

„Veliko je zadovoljstvo ugostiti ovako veliki broj ljudi na središnjoj proslavi 50. godišnjice rada NK Dobra. Od 500-tinjak članova kluba koji su svih ovih godina sudjelovali u njegovom radu, ovom obilježavanju se odazvala gotovo trećina, što potvrđuje naše zajedništvo, a upravo na tome se temelji rad kluba. Sada organizacijski i financijski stabilno poslujemo pa vjerujem da ćemo tako i nastaviti te da će se ispuniti i svi naši natjecateljski i infrakstrukturni planovi koje smo si zadali. S njihovim ostvarenjem rad bismo podigli na još višu razinu. Zahvaljujem svim bivšim i sadašnjim članovima NK Dobra, svim prijateljima i sponzorima te selekciji veterena HNS-a koja je uveličala ovu proslavu“, istaknuo je predsjednik dr. Ivan Frketić.

Nogometni klub Dobra osnovan je 20. srpnja 1969. godine. Svi mladi sa šireg područja oko rijeka Dobre i Kupe usmjereni na sport i zdrav duh osnivanjem kluba dobili su priliku aktivnog bavljenja sportom. Tada su za klub nastupali igrači iz Črnomlja i Vinice (Slo), Bosiljeva, Zvečaja, Karlovca, a neki su na utakmice dolazili iz Zagreba. Bile su to godine sportskog entuzijazma i zanosa,a klub je tada djelovao na području tri današnje države. S obzirom na vrlo skromne, nedostatne materijalne i logističke uvjete, klub je postigao zavidne rezultate, a tome su pridonijele sve generacije igrača i članova uprave.  Čvrsto vjerujemo da će se tako i nastaviti.

Do sada nije bila zabilježena činjenica da su sve generacije nogometaša aktivno sudjelovale u Domovinskom ratu i dale značajan doprinos.

Za seniorsku momčadi nastupili su: Filip Kalan, Filip Poturica, Mario Mejaški, Filip Furač, Marko Stojković, Goran Mus, Tihomir Mržljak, Ivan Frketić, Mario Maradin, Matija Vuljanić (ml.), Dario Dukovčić, Tomislav Peretić, Igor Škarjak, Alen Baršić, Željko Bišćan, Dražen Belavić, Marko Bišćan, Matija Vuljanić (st.).

Za veterane NK Dobra zaigrali su: Ivan Lesić, Zlatko Mejaški, Dragutin Beršinić, Josip Berislavić, Ivan Furač, Edo Škarjak, Dražen Mejaški, Damir Bursić, Ivan Palajsa, Nikola Volović (kapetan), Ivica Srakočić, Petar Špečić, Dražen Babić, Nikola Pogačić, Miroslav Pogačić, Alen Mejaški, Dražen Luketić, Mario Mržljak, Stjepan Klarić, Stevica Furdek, Željko Štefanac, Boris Bičanić, Ivica Podupski, Dražen Halovanić, Ivica Srakočić, Miro Palajsa i Rade Truščić.

Selekciju veterana Hrvatskog nogometnog saveza predstavljali su: Branko Fišter, Robert Radić, Goran Vincetić, Ivica Antolić, Stipe Brnas, Alen Mrzlečki, Željko Župetić, Milan Marinić, Siniša Klobučar, Rajko Vidović, Ardijan Kozniku, Matija Štefančić, Krešimir Čivrag, Saša Dmitrović, Mate Filipović, Miljenko Kunštek i Alen Ferček.

Stručni stožer: izbornik Robert Uroić, pomoćni trener Dražen Šimunić, službeni predstavnik Nenad Stražanac, fizioterapeut Sandi Ravbar te članovi Komisije za veteranski nogomet IO HNS-a.

 

Nogometni klub Dobra Novigrad poziva sve prijatelje da svojim dokumentima, fotografijama i svjedočenjima pomognu u tiskanju već započete monografije kako bi zajedno ispisali ponosnu istinu o 50-ogodišnjem djelovanju kluba.

Općina Netretić iznimno je ponosna na uspješno djelovanje Nogometnog kluba Dobra Novigrad. Upravo zbog toga u tijeku je priprema glavnog projekta za Sportsko-rekreacijski centar „Dobra“ u Novigradu na Dobri. Općina na taj način nastoji što više pomagati svojim sportašima kako bi mogli svoje talente mogli brusiti u prikladnijim i ugodnijim uvjetima na domaćem teritoriju. Sportsko – rekreacijski centar „Dobra“ zasigurno će dati vjetar u leđa Nogometnom klubu Dobra Novigrad jer će njegovom izgradnjom biti znatno poboljšani uvjeti za treniranje i održavanje nogometnih utakmica, ali i rada uprave kluba.

Podjeli ovu vijest

Ostale vijesti

BANNER-VIDEO BANNER-VDOC

KORISNI LINKOVI:

BANNER-KAZUP BANNERKLC banner-dr banner-drdz

Vrijeme u Netretiću
0° C
Važni telefonski brojevi
 • OPĆINA, Netretić 3a,
  Tel: 047/804-425
  047/804-435
 • HP - Poštanski ured, Netretić 3,
  Tel: 047/628 037
 • Karlovačka banka - poslovnica, Netretić 2,
  Tel:047/804-104
 • FINA - poslovnica, Netretić 2,
  Tel:047/804-135
 • Zdravstvena ambulanta opće medicine, Netretić 2a,
  Tel: 047/804-430
 • Stomatološka ambulanta, Netretić 2a,
  Tel: 091/786-37 31
 • Veterinarska ambulanta Netretić, Netretić 2a,
  Tel: 047/804-431
 • Osnovna škola Netretić, Netretić 2,
  Tel: 047/804-210
  047/804-424
 • Trenutno na stranici
  Trenutno posjetitelja: 2
  Današnja posjećenost: 143
  Tjedna posjećenost: 323
  Ukupno posjeta: 362694
  ARHIVA

  Hit Counter provided by Skylight